Tuulihatut Järki Särki

 

Tuulihattumassa

  • 1,5 dl maitoa

    1,5 dl vettä

    100 g voita

    1/4 tl suolaa

    200 g vehnäjauhoja

    4 kananmunaa

    Täyte 1.

    0.5 purkkia Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli

    5-6 rkl tuorejuustoja tai majoneesia

    3 rkl persiljaa

    suolaa, pippuria, valkosipulia maun mukaan

     

    Täyte 2.

    0.5 purkkia Järki Särki luomutomaatti & yrtit

    5-6 rkl tuorejuustoja tai majoneesia

    3 rkl persiljaa

    30-50 g sipulia

    suolaa, pippuria maun mukaan

Mittaa kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.

Lisää jauhot kattilaan yhdellä kertaa ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.

Jäähdytä massa. Laita massa sekoitusastiaan

Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yleiskoneen lapavatkain on tässä parempi kuin tavallinen sähkövatkain.

Pursota taikinasta leivinpaperin päälle noin ø 4 cm ruusukkeita tai nostele lusikalla kekoja, kaksi teelusikallista / tuulihattu.

Paista tuulihattuja ensimmäiset 10 min 200°C:ssa ja sen jälkeen 180°C:ssa 20 min.

 

Valmista ensin täytteet. Valuta kalapalat öljystä ja yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista terävällä sahalaitaisella veitsellä yläosa pois ja täytä ne kalamassalla.

Koristele haluamallasi tavalla esim. oliivilla ja persiljalla tai suolapähkinöillä.

 

 

Lisää reseptejä