Tuulihatut Järki Särki
Tuulihattumassa
- 1,5 dl maitoa - 1,5 dl vettä - 100 g voita - 1/4 tl suolaa - 200 g vehnäjauhoja - 4 kananmunaa - Täyte 1. - 0.5 purkkia Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli - 5-6 rkl tuorejuustoja tai majoneesia - 3 rkl persiljaa - suolaa, pippuria, valkosipulia maun mukaan - Täyte 2. - 0.5 purkkia Järki Särki luomutomaatti & yrtit - 5-6 rkl tuorejuustoja tai majoneesia - 3 rkl persiljaa - 30-50 g sipulia - suolaa, pippuria maun mukaan 
Mittaa kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
Lisää jauhot kattilaan yhdellä kertaa ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
Jäähdytä massa. Laita massa sekoitusastiaan
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yleiskoneen lapavatkain on tässä parempi kuin tavallinen sähkövatkain.
Pursota taikinasta leivinpaperin päälle noin ø 4 cm ruusukkeita tai nostele lusikalla kekoja, kaksi teelusikallista / tuulihattu.
Paista tuulihattuja ensimmäiset 10 min 200°C:ssa ja sen jälkeen 180°C:ssa 20 min.
Valmista ensin täytteet. Valuta kalapalat öljystä ja yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista terävällä sahalaitaisella veitsellä yläosa pois ja täytä ne kalamassalla.
Koristele haluamallasi tavalla esim. oliivilla ja persiljalla tai suolapähkinöillä.
 
          
        
       
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
    