Perunasalaatti Järki särjestä.jpg
 

Perunasalaatti Järki särjestä

 
  • 1 kg perunoita

  • 500 g (nippu) tankoparsaa

  • 1 purkki Järki särki luiomutomaatti & yrtit

  • 2 punasipulia

  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa

  • 1 ½ rkl öljyä

  • 1 ½ rkl sokeria

 

Aloita marinoimalla punasipulit. Kuori, puolita ja pilko punasipulit. Laita pieneen astiaan. Lisää joukkoon punaviinietikka, öljy ja sokeri. Sekoita hyvin. Jätä maustumaan. 

Keitä perunat napakan kypsiksi. Kuori ja pilko suupaloiksi heti kuumina. Näin valmistettuna perunapalat imevät itseensä hyvin makuja. 

Kypsennä parsat paistamalla tai höyryttämällä vain muutaman minuutin, jotta ne pysyvät napakkoina. Pilko suupaloiksi. Laita kärkinuput sivuun koristelua varten. 

Yhdistä kuumat perunapalat ja tankoparsapalat kulhossa. Avaa Järki Särki-säilyke, ota pois laakerinlehti ja kippaa koko lasipurkin sisältö öljyineen kasvisten päälle. Lisää myös marinoidut punasipulit liemineen. Sekoita hyvin. Laita tarjoiluastiaan ja nostele parsanuput päälle. 

 

Lisää reseptejä