Marttojen fenkoli-särkipasta
 

Marttojen fenkoli-särkipasta

 
  • 1 fenkoli

  • 2 sipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl kalasäilykkeen öljyä

  • 1 rkl pinjan/auringonkukansiemeniä

  • ½ dl silputtua persiljaa

  • 1 ½ dl valkoviiniä (tai kalalientä)

  • 400 g spagettia

  • 1 prk Järkisärki savustettu & valkosipuli

 Leipämuru:

  • 1 dl kuivahtaneen leivän muruja

  • 2 rkl silputtua persiljaa

  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

  • 1 rkl kalasäilykkeen öljyä

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Valmista ensin leipämuru: pyöräytä leipä, persilja ja valkosipuli tehosekoittimella. Lisää öljy, suola ja pippuri. Paista seos pannulla rapeaksi.

Raasta fenkoli karkeaksi. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää pannulle fenkoli, siemenet, persilja sekä viini tai kalaliemi. Keitä viitisen minuuttia.

Keitä spaghetti suolalla maustetussa runsaassa vedessä pakkauksen kypsymisajan mukaan napakan kypsäksi. Valuta ja nosta tarjoiluastiaan, kaada joukkoon kasvisseos ja särjen palat joukkoon. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää pastan keitinvettä särjen mausteöljyä. Ripota päälle leipämuru.

Vinkki! Särkisäilykkeiden marinadi on todella maukas, joten sitä ei kannata heittää pois vaan hyödyntää ruoanvalmistuksessa esimerkiksi paistamiseen, marinointiin tai padoissa tuomaan makua.

 

Lisää reseptejä