51a41a_eb5a316af5784645bca5a4484eeaf24d~mv2_d_3904_2537_s_4_2 2.jpg
 

Särki moussea ja kananmunaa

Tämä sopii arkisesti ruisleivän päälle tai juhlavammin pikkusyöväksi tarjottavaksi.
4:lle alkuruokana tai alkupaloiksi 8:lle, valmistusaika 30 minuuttia

 

Mousse:

  • 1 prk Järki särki savustettu & luomuvalkosipuli

  • 150 g creme fraiche

  • ½ ruukkua tilliä hienonnettuna

  • mustapippuria myllystä
     

Tarjoiluun:

  • 4 siivua saaristolaisleipää

  • 2 kpl kananmuna kovaksi keitettynä

Siivilöi särjistä öljyt ja laita sivuun. Hienonna kalat vatkaimella tasaiseksi yleiskoneessa tai käsin. Vatkaa creme fraiche kevyesti ja lisää kalojen joukkoon. Lisää joukkoon tilli ja mausta mustapippurilla.

Paahda leivät leivänpaahtimessa ja voitele särkien kypsennysöljyllä. Lusikoi särkimoussea leiville ja hienonna  kanamunaa päälle. Koristele tillillä. Voit tarjoilla särkimoussen myös esimerkiksi ruissipsien päältä.

 

Lisää reseptejä