Frittatta eli uunimunakas
- ½ nippua (250 g) vihreitä parsoja 
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä + 1 rkl voita 
- 1 litra (80 g) tuoreita nokkosen- tai pinaatinlehtiä (100 g pakastettua) 
- 8 kananmunaa 
- 1 pussi (150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella) 
- 1 dl ruokakermaa 
- ½ tl suolaa 
- ¼ tl mustapippuria myllystä 
- 1 tlk Järki Särki luomutomaatti & yrtit 
- 6 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaatteja 
- tuoretta tilliä 
 
🐟  Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele vihreät parsat ja leikkaa muutama sentti kovaa tyviosaa pois. Kuori varsien alaosa ohuelti.
🐟  Lisää uunivuokaan öljyä ja pyöräytä parsat siinä. Siirrä uuniin paahtumaan 10–15 minuutiksi.
🐟  Jos käytät tuoreita nokkosenlehtiä tai tukevalehtistä pinaattia, huuhtele ja ryöppää nämä. (Ryöppäys tarkoittaa nokkosen tai pinaatin pikaista kiehautusta ja huuhtelua kylmässä vedessä siivilässä.) Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä.
🐟 Leikkaa nokkosen- tai pinaatinlehdet suikaleiksi. Valuta särkisäilyke liemestään.
🐟 Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Sekoita joukkoon juustoraaste, kerma, suola ja pippuri sekä käsittelemäsi nokkosen- tai pinaatinlehdet.
🐟 Nosta paahtuneet parsat vuoasta. Voitele vuoan pohja ja reunat voilla. Kaada munaseos vuokaan. Asettele päälle paahdetut parsat, särkipalat ja halkaistut tomaatit. Saksi päälle tilliä.
🐟 Paista frittataa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa kuumana aamiais-, brunssi- tai lounasruokana.
Ohje ja kuva: Pirjo Toikkanen (rouvakasvis.blogspot.fi)
 
          
        
       
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
    