Särki frittata.JPG
 

Frittatta eli uunimunakas

 
  • ½ nippua (250 g) vihreitä parsoja
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä + 1 rkl voita
  • 1 litra (80 g) tuoreita nokkosen- tai pinaatinlehtiä (100 g pakastettua)
  • 8 kananmunaa
  • 1 pussi (150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
  • 1 dl ruokakermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 1 tlk Järki Särki luomutomaatti & yrtit
  • 6 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • tuoretta tilliä

  •  

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele vihreät parsat ja leikkaa muutama sentti kovaa tyviosaa pois. Kuori varsien alaosa ohuelti.

Lisää uunivuokaan öljyä ja pyöräytä parsat siinä. Siirrä uuniin paahtumaan 10–15 minuutiksi.

Jos käytät tuoreita nokkosenlehtiä tai tukevalehtistä pinaattia, huuhtele ja ryöppää nämä. (Ryöppäys tarkoittaa nokkosen tai pinaatin pikaista kiehautusta ja huuhtelua kylmässä vedessä siivilässä.) Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä.

Leikkaa nokkosen- tai pinaatinlehdet suikaleiksi. Valuta särkisäilyke liemestään.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Sekoita joukkoon juustoraaste, kerma, suola ja pippuri sekä käsittelemäsi nokkosen- tai pinaatinlehdet.

Nosta paahtuneet parsat vuoasta. Voitele vuoan pohja ja reunat voilla. Kaada munaseos vuokaan.  Asettele päälle paahdetut parsat, särkipalat ja halkaistut tomaatit. Saksi päälle tilliä.

Paista frittataa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa kuumana aamiais-, brunssi- tai lounasruokana.

Ohje ja kuva: Pirjo Toikkanen (rouvakasvis.blogspot.fi)

 

Lisää reseptejä