Särkiborssikeitto

 
  •  1 prk Järki särki savustettu 

  • 6 perunaa

  • 4 porkkanaa

  • 4 cm pala purjoa

  • 1 punasipuli

  • 1 etikkasäilötty punajuuri

  • 1 l kalalientä

  • laakerinlehti ja muutama maustepippuri

  • smetanaa 

Leikkaa perunat, porkkanat sekä punajuuret pieneksi. Laita kattilaan ensin liemi, mausteet ja perunat ja keitä kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää sitten porkkanat sekä punajuuri, kaada myös punajuurien lientä joukkoon muutama desi.

Anna keiton kiehua vielä hetki ja lisää nestettä, jos se meinaa loppua. Lisää aivan lopussa keiton joukkoon särki ja nosta lämmöltä. Viimeistele keitto tarjoillessa smetanalla.

 

Lisää reseptejä