Järki Särki pizza

4 isoa pizzaa

 

Pohja

  • 1 kg vehnäjauhoja (Liperin myllyn luomujauho)
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 15 g suolaa

Tomaattikastike

  • Tomaattisäilykettä purkista (Mutti- tuotteet)
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Yrttimausteita ja suolaa

Täyte

  • Juustoa raastettuna
  • Järki Särkeä maun mukaan tomaatti tai savustettu
  • Oliiveja
  • Tuoretta tomaattia, rucolaa, basilikaa tms.

 

Lisää haaleaan veteen oliiviöljy, suola ja hiiva. Lisää jauhot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Yleiskone on taikinanteossa kätevä, mutta käsin vaivaamalla onnistuu myös hyvin. Vaivaa taikinaa noin 7 minuuttia tai kunnes se irtoaa hyvin käsistä. Jaa taikina neljään yhtä suureen palaan ja pyörittele ne näteiksi palloiksi. Laita pyyhkeen alle kohoamaan vähintään tunniksi, mitä pidempään sen parempi.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Silppua sipulia ja valkosipulia pieneksi kuutioksi, kuullota ne kattilassa öljyssä, lisää hyvää tomaattisäilykettä (esim. Mutti) ja vaikka muutama ylikypsä tuore tomaatti pilkottuna, jos sellaisia sattuu löytymään. Mausteeksi yrttimausteita esim. basilikaa, timjamia.

Kohoamisen jälkeen kauli pizzat. Levitä tomaattikastike ja sen päälle juustoraaste. Lopuksi päälle Järki Särkeä, savustettu tai tomaatti, kumpikin käy. Lisäksi esim. tuoretta tomaattia, punasipulirenkaita ja oliiveja

 
 

"Olipas herkullinen uusi tuttavuus! Tehtiin tyttären kanssa särkipitsaa ja toimi hienosti!
Maku, tuote, pakkaus, eettisyys kaikki 5/5!"

 
 

Lisää reseptejä