Caesarsalaatti Järki Särki
4 annosta
- 1 prk Järki Särki savustettu & luomu valkosipuli- 4 kananmunaa - 1–2 ruukkua romainesalaattia - 100 g ruislimppua tai saaristolaisleipää - ½ dl öljyä - parmesaania - lehtipersiljaa - Paahdetut juurekset - 500 g punajuurta - 300 g porkkanaa - 2 rkl öljyä - ½ tl suolaa - Kastike - 2 dl rypsiöljyä - 1 pala Järki Särkeä savustettu & luomu valkosipuli - 1 rkl valkoviinietikkaa - 2 tl dijonsinappia - ½ tl suolaa - ripaus mustapippuria - 1 kananmuna - 1 valkosipulinkynsi 
1. Valmista paahdetut juurekset: Kuori ja lohko punajuuret ja viipaloi porkkanat. Sekoita juureksiin öljy ja suola. Paahda juurekset uunipellillä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
2. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
3. Valmista kastike:
Mittaa kaikki aineet valkosipulia lukuun ottamatta kapeaan sauvasekoittimen kulhoon. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti kulhoa pitkin ylös. Toista muutaman kerran, kunnes kastike emulgoituu. Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
4. Kuutio leipä ja paista keskilämmöllä pannulla öljyssä krutongeiksi.
5. Valmista salaattipeti romainesalaatista. Asettele päälle kuoritut ja puolitetut munat, särkipalat, krutongit ja juurekset. Viimeistele salaatti parmesaanilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa kastikkeen kera.
 
          
        
       
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
     
  
  
    
    
    