Maukas savukalapiirakka maistuu niin juhlissa kuin kotoisessa iltapalapöydässä.

Maukas savukalapiirakka maistuu niin juhlissa kuin kotoisessa iltapalapöydässä.

 

Savukalapiirakka

 
  •  Piirakkapohja (Ø 26)

     

    300 g vehnäjauhoja

    150 g kylmää voita

    1 muna

    2 rkl kylmää vettä

    1 tl sokeria

    0,5 tl suolaa

  • Piirakkatäyte

     

    1 purkki Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli

    300 g purjoa

    1,5 dl maitoa

    1,5 dl kermaa

    200 g perunaa

    1 muna

    2 rkl persilja

    0,5 tl suolaa

    0,5 tl pippuri 

Sekoita keskenään jauhot, suola ja sokeri. Raasta kylmä voi ja nypi se jauhojen kanssa tasaiseksi. Lisää vesi + muna. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Kauli tai painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 10 minuuttia uunissa 190° C.

Leikkaa purjo suikaleiksi ja keitä niitä maidossa, kunnes ne pehmenevät (5-7 minuuttia). Nosta purjosuikaleet se ja säästä maito. Leikkaa kuoritut perunat kuutioiksi ja keitä niitä 10 minuuttia. valuta kalapalat öljystä ja sekoita ne varovasti purjon ja perunakuutioiden kanssa, levitä ne tasaisesti taikinan päälle. Yhdistä maito, kerma, muna, suola, pippuri, persilja ja sekoita hyvin. Kaada tämä seos esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä 200 ° C noin 30-40 minuuttia.

 

Lisää reseptejä