Sormin syötävissä särkiveneissä on kaakkoisaasialainen makumaailma.

Sormin syötävissä särkiveneissä on kaakkoisaasialainen makumaailma.

 

Aasialaiset särkiveneet

 

2 sydänsalaattia

50 g vermiselliä

1 prk (180 g) Järki Särkeä luomutomaatti & yrtit

1 dl suolapähkinöitä

 

Aasialainen kaaliraaste

100 g punakaalia

2 porkkanaa

1 ½ rkl kalakastiketta

1 rkl limetin mehua

1 rkl ruokosokeria

1 valkosipulinkynsi

½ mieto chili

1 dl yrttisilppua (korianteria, minttua ja thai-basilikaa)

1. Valmista aasialainen kaaliraaste:

Suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Sekoita kastike kalakastikkeesta, limetin mehusta, ruokosokerista, riisiviinietikasta, hienonnetusta valkosipulista ja chilistä. Sekoita kastike raasteen joukkoon ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Sekoita raasteen joukkoon hienonnetut yrtit.

3. Keitä vermiselli pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä huuhtomalla kylmällä vedellä siivilässä.

4. Asettele vermiselliä ja kaaliraastetta salaatinlehdille. Nosta kullekin salaatinlehdelle myös kevyesti hienonnettua särkeä. Koristele rouhituilla suolapähkinöillä.

 

Vinkki!

Vermiselli on ohuen ohutta nopeasti kypsyvää riisinuudelia, jota löytyy kauppojen nuudeliosastolta.

 

Lisää reseptejä