51a41a_d78017a2b83b45b980b91716fb66ceed~mv2_d_3914_2740_s_4_2.jpg
 

Uusia perunoita ja savusärkeä

Klassikko jo syntyessään! Maitohappokurkut raikastavat mukavasti.
4:lle alkuruokana, valmistusaika 25 minuuttia

 
  • 1 prk Järki särki savustettu & luomuvalkosipuli

  • 600 g varhaisperunoita

  • 1 pnt tilliä

  • 2 tl suolaa

  • 2 kpl suolakurkkuja

Pese perunat huolellisesti. Kuumenna kattilassa keitinvesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon suola ja tillin varret. Lisää veteen perunat ja laita hella puoli teholle. Perunoiden tulee peittyä juuri ja juuri. Anna perunoiden keittyä hymyillen 12–18 minuuttia koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä vaikkapa veitsen kärjellä. Perunat saavat jäädä hieman al denteksi, koska ne kypsyvät vielä hiukan. Kaada vesi kokonaan pois ja anna perunoiden kuivua. Poista tillin varret ja hienonna joukkoon loppu tilli. Lisää joukkoon särki öljyineen ja viipaloi joukkoon suolakurkut.

 

"Uusien juhannusperunoiden kanssa aivan huippu! Kannatti tutustua!"

 

Lisää reseptejä