Temakit Järki Särki

 

Wasabilla maustettu särkitäyte kruunaa helposti valmistuvat ”sushitötteröt”.

12 kpl

Sushiriisi

3 dl sushiriisiä

3 ½ dl vettä

3 rkl sushietikkaa

 

Särki-wasabitahna

1 prk (145 g) Järki Särkeä savustettu & luomu valkosipuli

2 rkl majoneesia

1–2 kevätsipulinvartta hienonnettuna

2 tl seesaminsiemeniä

1 tl wasabitahnaa

 

Lisäksi

150 g vihreitä papuja

½ (150 g) kurkku

1 ruukku herneenversoja

6 nori-merileväarkkia

1. Valmista sushiriisi: Mittaa riisi kulhoon ja huuhdo riisiä väljässä vedessä. Vaihda huuhteluvesi 5–6 kertaa. Valuta huuhdottu riisi siivilässä. Siirrä riisi kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Keitä riisiä 10 minuuttia kannella peitettynä. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna tekeytyä kantta avaamatta vielä 10 minuuttia. Jäähdytä riisi kaatamalla se kattilasta laakealle vadille. Kääntele riisiä ilmavasti esimerkiksi puulastalla ja mausta se samalla sushietikalla.

2. Valmista särki-wasabitahna: Valuta särkipalat öljystä, siirrä kulhoon ja hienonna esimerkiksi haarukalla. Sekoita kaikki särki-wasabitahnan aineet keskenään.

3. Keitä papuja 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.

4. Leikkaa noriarkit kahtia. Asettele norin toiseen päähän riisiä, särki-wasabitahnaa, papuja, kurkkusuikaleita sekä herneenversoja. Kääräise tötteröksi ja ”liimaa” arkki kiinni muutamalla riisin jyvällä. Tarjoa heti soijakastikkeen kera.

 

Vinkki!

Jos sinulla ei ole valmista sushietikkaa, voit valmistaa sen liuottamalla 2 ½ rkl:aan riisiviinietikkaa 1 rkl sokeria ja ¾ tl suolaa.

 

 

 
 

Lisää reseptejä