Hyvinvoinnista, ympäristöstä ja särjestä kalana

image001.jpg

Moni meistä haluaisi syödä ja tarjota perheelleen useammin terveellistä kalaa, mutta arkena kalan valmistamiseen ei aina tunnu löytyvän aikaa. Lisäksi kalankäyttömme on yksipuolista. Tässä tuhansien järvien maassa syömme pääasiallisesti kasvatettua norjalaista kalaa ja samaan aikaan huippulaatuista villikalaa syötetään turkiseläimille tai pahimmillaan kärrätään kaatopaikalle. Tähän haluamme muutosta!

 

Terveysvaikutukset

Vanha sanonta kertoo "Syö särkeä se kasvattaa järkeä!" Kalat ovat erinomainen proteiinin lähde, lisäksi niissä on hyviä rasvoja ja runsaasti D-vitamiinia. Ruotoineen syötynä niistä saa myös paljon kalsiumia.

Ympäristö

Järki särki on myös herkullinen ympäristöteko. Särkien pyytämisellä parannetaan veden laatua ja kalaston rakennetta. Särjen syöjän palkkiona ovat herkulliset makuelämykset ja kirkkaammat järvet.

Särki kalana

Särki on erinomainen ruokakala, mutta se sisältää paljon pieniä ruotoja, siksi sen valmistaminen kotikeittiössä on hankalaa, nykykuluttajalle miltei mahdotonta. Tuotteillamme olemme ratkaisseet tämän ongelman. Lasipurkkiin pakattu Järki särki on valmista kypsää kalaa, jossa ruodot ovat pehmentyneet huomaamattomaksi, eivätkä haittaa herkempiäkään syöjiä. 

Kalan terveysvaikutukset

jarkisarki_ruokapoyta.jpg

Kala on herkullista, terveellistä ja hyvin sulavaa syötävää. Sillä on monia hyviä ominaisuuksia, joiden vuoksi sitä pidetään tärkeänä osana monipuolista ruokavaliota.

 
person-2248567_1920.jpg

Lue lisää terveysvaikutuksista

Särki sisältää runsaasti proteiinia

Särjen ravintoarvo on hyvä. Siinä on enemmän proteiinia kuin lohessa ja särki sisältää runsaasti muun muassa kalsiumia (96,4mg/100g) ja kaliumia (330mg/100g).

Kalansyönti kannattaa

Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on erityisen hyvä n-3 rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde. Kalan hyödyllisten rasvahappojen on osoitettu vähentävän sydän- ja verisuonitautiriskiä. Kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa ja eri kalalajeja on suositeltavaa käyttää vaihdellen.

Uusiutuvaa energiaa ja luomua

IMG_0039-2.jpg

Vastuullisuus on osa arkeamme. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvalla energialla ja kalasäilykkeiden keskeiset raaka-aineet ovat luonnonmukaisesti tuotettuja.

 
IMG_0211.jpg

Lue lisää ympäristöstä

Kalastuksen avulla voidaan kierrättää vesiämme rehevöittävää fosforia. 

Särkikalojen kalastaminen parantaa vesistöjen tilaa poistamalla niistä ravinteita erityisesti vesiämme rehevöittävää fosforia ja se myös vähentää vesistöjen sisäistä kuormitusta.

Särki kalana

IMG_0225.jpg

Vastuullisuus on osa arkeamme. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvalla energialla ja kalasäilykkeiden keskeiset raaka-aineet ovat luonnonmukaisesti tuotettuja.

 
luke-bays-529864-unsplash.jpg

Lue lisää särjestä

Kalastuksen avulla voidaan kierrättää vesiämme rehevöittävää fosforia. 

Särkikalojen kalastaminen parantaa vesistöjen tilaa poistamalla niistä ravinteita erityisesti vesiämme rehevöittävää fosforia ja se myös vähentää vesistöjen sisäistä kuormitusta.

Särkikalakannat ovat Suomessa vahvoja ja itsestään uudistuvia, siksi niihin voi kohdistaa kestävää kalastusta paljon nykyistä enemmän.